fallback

Спад от 77 на сто за печалбата на Honda

Вторият по големина автропроизводител търпи спад от 17 на сто в продажбите, продължават мерките за съкращаване на разходите

14:14 | 28.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Печалбата на японския автомобилен гигант Honda бележи спад от 77 на сто за фискалната година, която приключи на 31 март. Положителният финансов резултат на компанията възлиза на едва 137 млрд. йени (1,4 млрд. долара), след като през предходната година са били постигнати 600 млрд. йени.

Продажбите на Honda са паднали със 17 на сто за последната година и възлизат на 10 трлн. йени. По прогнози на компанията спадът ще продължи и през настоящата година, тъй като глобалната икономическа криза води до понижено търсене на автомобили, пише ВВС.

Заради кризата от Honda продължават да въвеждат различни мерки за съкращаване на разходите. Сред тях е и временното спиране на основния завод на компанията във Великобритания, където още през февруари беше предприето спиране на производството за 4 месеца.

Шест от заводите на Honda в САЩ също са затворени, а освен това компанията прекрати спонсорството и издръжката на отбор във Формула 1.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:13 | 29.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още