fallback

Deutsche Bank отново на печалба през първото тримесечие

Нетната печалба възлиза на 1,2 млрд. евро за разглежданото тримесечие, в сравнение със загуба от 141 млн. евро преди една година

11:09 | 28.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Най-голямата немска банка Deutsche Bank отново излезе на печалба благодарение на солидния ръст на приходите през първото тримесечие на годината. Положителният финансов резултат контрастира рязко с огромната загуба от 4,8 млрд. евро за последните три месеца на 2008 г., която се отдава главно на загубите от търговия с финансови инструменти.

Нетната печалба на базираната във Франкфурт банка възлиза на 1,2 млрд. евро за разглежданото тримесечие, в сравнение със загуба от 141 млн. евро преди една година. Deutsche Bank реализира загуба от близо 4 млрд. евро за миналата година, предаде Forbes.

Приходите се увеличават с 57% до 7,2 млрд. евро спрямо 4,6 млрд. евро за първите три месеца на 2008 г. Най-силно се увеличават приходите на звеното за корпоративно и инвестиционно банкиране – с цели 226 процента. Същевременно приходите на звеното за управление на активи намаляват с 49% на годишна база.

Коефициентът за капиталова адекватност на Deutsche Bank възлиза на 10,2 процента към края на първото тримесечие, което е малко над задължителното ниво от 10 процента.

Банката все още е изправена пред големи предизвикателства и поради това ръководството се въздържа от подробна прогноза за дейността до края на годината. От публикувания наскоро годишен доклад става ясно, че приходите ще бъдат силно зависими от по-слабото търсене на определени услуги, което е предопределено от нестабилността на финансовите пазари и икономическата криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:56 | 02.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още