fallback

Летящ старт на индексите на Wall Street

Позитивното настроение на инвеститорите се засили благодарение на финансовите отчети на Ford и American Express

19:03 | 24.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Финансовите резултати на автомобилната компания Ford и оператора на кредитни карти American Express помогнаха на индексите да стартират и днешната борсова сесия с повишения.

Два часа и половина след началото на търговията най-старият борсов измерител Dow Jones IA се повишава с 1,6% до 8081,31 пункта, а широкият S&P 500 добавя 1,5% до 864,87 пункта. Технологичният индекс Nasdaq увеличава най-силно стойността си, като добавя 2,1% до 1686,55 пункта.

Акциите на Ford поскъпнаха с повече от 15%, след като стана ясно, че загубата на компанията за изминалото тримесечие е по-малка от очакваното, а перспективите за следващите месеци се подобряват.

С повече от 13% поскъпнаха книжата на American Express, след като нетната печалба на кредитния оператор за първото тримесечие се оказа по-голяма от пазарните прогнози.

Сред печелившите за деня са и книжата на Microsoft и Amazon.com, които поскъпват съответно с 8,3% и 6,9%.

Положителната нагласа на инвеститорите бе подхранена и от данните за поръчките на дълготрайни стоки през март, които се понижиха близо два пъти по-слабо от очакванията. Същевременно излишъкът от непродадени нови жилища достигна най-ниската си стойност за последните 7 години.

В 21:00 ч. българско време се очаква регулаторните органи в САЩ да разкрият информация относно методологията и параметрите на стрес-тестовете, на които бяха подложени най-големите банки в страната.

Целта на властите е да предоставят време на инвеститорите да вникнат в същината на тестовете, преди крайните резултати да бъдат публикуванина 4 май. Банките, които участват в процеса на тестване, ще узнаят своите оценки днес.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:14 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още