fallback

Японският финансов холдинг Nomura с рекордна загуба от над 7 млрд. долара

Отписвания на активи и разходи по придобиване на звена на Lehman Brothers са довели до мащабната загуба, която се равнява на 7,23 млрд. долара

11:01 | 24.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Един от най-големите финансови холдинги в Япония – Nomura Holdings, обяви рекордна загуба от 709,4 млрд. йени (7,23 млрд. долара) за финансовата година, която приключи на 31 март. Причина за негативния резултат са отписвания на активи и разходи по придобиването на част от фалиралата инвестиционна банка Lehman Brothers.

Nomura, която е най-големият брокер в Япония, придоби поделенията на Lehman Brothers в Азия, Близкия Изток и Европа, в края на миналата година, припомня FT. Това, както и продължаващата глобална финансова и икономическа криза, е сред основните причини компанията да отчете загуба за втора поредна година.

За трите месеца от началото на 2009 година Nomura е постигнала отрицателен резултат от 217,1 млрд. йени, след като за същия период на миналата година загубата е била 153,9 млрд. йени. Предварителните очаквания на анализаторите бяха за доста по-малка загуба от около 127 млрд. йени, пише Bloomberg.

През фискалната 2008 година пък резултатът на Nomura беше далеч по-добър, тъй като беше отчетена загуба от 67,8 млрд. йени.

Заради слабите резултати ръководството на холдинга предвижда нови съкращения на служители с цел оптимизация на разходите и спестяване на средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:56 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още