fallback

МВФ призовава за спешна реформа на банковата система

Шефът на организацията настоява властите в САЩ и Западна Европа да действат бързо за промяна на правилата

09:39 | 24.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Международният валутен фонд, в лицето на своя управляващ директор Доминик Строс-Кан, призовава за спешна реформа на банковата система в САЩ и Западна Европа.

По време на изказване във Вашингтон преди започването на поредица от срещи на високо равнище с представители на банковия сектор, Строс-Кан заяви, че в момента се наблюдава прогрес, който обаче е прекалено бавен, съобщава ВВС.

Специалистът определя разчистването на бъркотията във финансовата система на богатите държави като най-важния приоритет в момента, като усилията трябвало да бъдат насочени към проблемите с лошите кредити.

„В много държави създаването на последователни програми за финансовия сектор малко или много биват създавани. Това, което изостава, и мястото, където се губи време, е прилагането на приетите мерки“, казва Строс-Кан.

Призивите на управляващия директор на МВФ са насочени основно към САЩ и Западна Европа, където преструктирурането било съществено, ако има желание за икономическо възстановяван.

„Целият опит, който имаме от предишни банкови кризи, а ние имаме много такъв опит в нашата институция, показва, че никога няма възстановяване, преди да се приключи с изчистването на балансите на банковия сектор“, каза още Строс-Кан.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:53 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още