fallback

Цената на петрола почти без промяна спрямо вчера

Котировките се понижават с около половин долар за последното денонощие, пазарът не намира категорична посока

08:44 | 15.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на суровия петрол остава почти без промяна през изминалото денонощие и котировките се запазват на нива около 49 долара за барел в САЩ и около 51,50 долара за барел – на борсата в Лондон.

Черното злато все пак отстъпи минимално вчера, след като данните за изненадващ спад на продажбите на дребно в САЩ върнаха песимизма за състоянието на американската икономика. По посока натиск на цените на петрола влияят и очакванията на данните за американските петролни запаси, които се очаква да покажат пореден ръст през последната седмица.

Прогнозите на анализаторите са, че запасите на САЩ ще нараснат с още 1,75 млн. барела и ще достигнат най-високата си стойност от 1993 година насам, предава Bloomberg.

Вчера на борсата в Ню Йорк цената на майските фючърси на американския лек суров петрол се понижи с 1,3 на сто (64 цента) до 49,41 долара за барел. По време на електронната търговия в часовете на борсовата сесия в Азия черното злато губи още 0,3 на сто и се котира при 49,25 долара за барел.

На борсата в Лондон вчера Брентът с доставка през май поевтиня с 18 цента (0,3 на сто), за да приключи сесията при 51,96 долара за барел. В часовете на електронна търговия петролът от този сорт поевтинява с още 0,6 на сто до 51,65 долара за барел.

Срокът за търговия с майски фючърси за доставка на Брент изтича днес, а към момента набиращият все по-голяма търговска активност юнски контракт поевтинява с 33 цента и се търгува по 52,60 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:10 | 28.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още