fallback

Credit Suisse закрива офшорни сметки на американски клиенти

Швейцарската банка има между 2500 и 5000 американски клиенти с недекларирани офшорни сметки за общо 2 млрд. евро

11:05 | 13.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Credit Suisse започна да закрива офшорни сметки на американски клиенти, които не са декларирали парите пред щатските данъчни власти, пише седмичникът Sonntagszeitung.

Швейцарската банка има между 2500 и 5000 американски клиенти, разполагащи с недекларирани офшорни сметки на обща стойност около 3 млрд. швейцарски франка (близо 2 млрд. евро), допълва вестникът.

По информация на изданието Credit Suisse е предложила на клиентите си да прехвърлят парите си към управляващото й дружество CS Private Advisors, което да сигнализира за наличието на сумите пред данъчните власти, или да им напише чек и да затвори сметките.

Пожелал анонимност представител на Credit Suisse е коментирал, че за момента банката прилага за всеки отделен случай исканите от американските власти мерки за „нулева толерантност“, но дългосрочно финансовата институция смята изцяло да спре да предлага офшорни банкови сметки в САЩ.

Друга голяма банкова група в Швейцария – UBS, вече обяви такова решение. Американските данъчни власти поискаха от банката да разкрие имената на около 50 хил. свои клиенти, заподозрени в извършването на данъчни измами. На UBS бе даден срок до 30 април, за да организира защитата си и да представи аргументи срещу това решение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:55 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още