fallback

Американските банки се окопитват след тежките удари на кризата

След добрите данни за Wells Fargo, днес от Goldman Sachs заявяват, че обмислят да върнат взетите от правителството помощи

19:01 | 10.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Банките в САЩ сякаш започват да се стабилизират след кризата, показват последните новини около американския финансов сектор. След като вчера втората по големина банка Wells Fargo обяви, че очаква ръст от 50 на сто на печалбата за първото тримесечие на годишна база, днес се появиха спекулации, че друг от големите играчи на Wall Street – Goldman Sachs обмисля продажба на акции с цел връщане на взетите от правителството средства.

От финансовата институция предвиждат да предприемат продаба на акции като опит да бъдат събрани 10 млрд. долара. Толкова банката зае от държавата по програмата за подпомагане на финансовия сектор, а сега целта е да се погаси задължението, тъй като заради него са поставени редица ограничения пред изплащането на бонуси и други рестрикции, предава Bloomberg.

До момента няма потвърждение на информацията, която беше резпространена от американския вестник Wall Street Journal.

От началото на годината акциите на Goldman Sachs поскъпнаха с 47 на сто. Миналата година обаче банката изгуби 61 на сто от пазарната си капитализация.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:58 | 21.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още