fallback

Институционалните инвеститори настроени за покупка на акции

Големите "риби" на Wall Street увеличават вложенията си в акции

22:21 | 09.04.09 г.

Американските институционални инвеститори са оптимистично настроени за борсовия пазар като влагат все повече от своите кешови наличности в акции, сочи проучване на консултантската Northern Trust, цитирано от MarketWatch.

Според проучването, осъществено през март, 49% от анкетираните 80 мениджъри са заявили, че са по-рисково настроени спрямо три месеца по-рано. През четвъртото тримесечие в подобно настроение са били едва 23 на сто от тях.

Почти 80% от мениджърите вярват, че пазарът, представен чрез S&P 500 е подценен. Същият процент от анкетираните са заявили, че пазарът е подценен и през четвъртото тримесечие на миналата година.

Нещо повече – 62 на сто от анкетираните мениджъри през март считат, че пазарът е подценен с повече от 10 на сто при 53% през последното тримесечие на миналата година.

Според 90 на сто от инвестиционните мениджъри корпоративните печалби ще намаляват през следващите три месеца.

Според проучването все повече мениджъри обръщат кешовите наличности на фондовете, които управляват в акции. Кешовите позиции на едва 8 на сто от инвестиционните фондове са на максимум или над техните нормални нива. През последното тримесечие на 2008 година този процент бе 16 на сто.

Институционалните инвеститори смятат технологичните акции за най-атрактивни, следвани от фармацевтичните и енергийните.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:06 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още