fallback

Всеки пети естонец се страхува да не загуби работата си

Естонците смятат, че икономическата ситуация в страната няма да се подобри до следващата пролет

17:24 | 09.04.09 г.

Всеки пети работещ естонец се страхува да не загуби работата си в следващите три месеца, показва проучване на Естонския институт за икономически изследвания (EKI).

Слабо образованите, младите и хората в пенсионна възраст са най-притеснени да не загубят работното си място, казват от института, цитирани от Baltic Business News. От EKI добавят, че единствената надежда да се облекчи безработицата е някои от безработните да станат предприемачи и така сами да се назначат на работа.

Сентиментът сред естонците е на най-ниско ниво за последните 17 години – много от анкетираните смятат, че икономическата ситуация, в която се намират техните семейства и цялата страна, няма да се подобрят до следващата пролет.

Естонците се надяват, че икономическата рецесия ще доведе до забавяне на инфлацията. В момента хранителните продукти в страната са по-евтини в сравнение с края на миналата година, но все още са по-скъпи от миналата пролет. Около 80% от магазините съобщават, че продажбите им са намалели през първото тримесечие на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:26 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още