fallback

Силен сигнал от финансовия сектор: Wells Fargo с печалба от 3 млрд. долара

Вторият по големина ипотечен кредитор в САЩ е постигнал ръст от 50% на печалбата си на годишна база

16:11 | 09.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Американската банка Wells Fargo даде силен позитивен сигнал за състоянието на финансовия сектор. Институцията, която е вторият по големина ипотечен кредитор в страната, е постигнала печалба от 3 млрд. долара за първото тримесечие на годината. Tова става ясно от официално съобщение с очакваните резултати за пътвите три месеца на 2009 година.

За сравнение за първите три месеца на 2008 г. Wells Fargo реализира печалба от 2 млрд. долара, или с 50% по-малко.

Постигнатата печалба възлиза на 55 цента на акция, което е по-малко спрямо миналата година, когато печалбата е била 60 цента на акция. Причината за това е, че за последната година Wells Fargo осъществи увеличение на капитала си с цел придобиването на банката Wachovia.

Силният резултат се дължи именно на придобиването на закъсалата Wachovia, която е постигнала по-добри от очакваните резултати, става ясно от официалното съобщение на финансовата институция.

Като следствие от добрата новина пазарната капитализация на Wells Fargo скача с над 20 на сто преди старта на днешната борсова сесия в Ню Йорк.

Съобщението за добрия резултат на Wells Fargo е в унисон с изказването на официални представители на властта, според които американските банки се намират в много по-добро състояние, отколкото повечето хора си представят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:29 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още