fallback

Moody's смъкна рейтинга на компанията на Уорън Бъфет

Кредитният рейтинг на Berkshire Hathaway е редуциран, защото пропадащите фондови пазари и продължителната рецесия топят капитала й

09:24 | 09.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Анализаторите на агенцията за кредитен рейтинг Moody's не пожалиха и компанията на американския милиардер Уорън Бъфет и понижиха оценката на рисковия й профил. Така Berkshire Hathaway вече има рейтинг Аа2.

Преди решението дългосрочният дълг на Berkshire имаше рискова оценка Ааа. Причина за редукцията са „продължителното падане на фондовите пазари и продължителната рецесия“, които топят капитала на компанията, съобщава Market Watch.

Освен Berkshire Hathaway, Moody's не подмина и основните дъщерни компании от сферата на застраховането. Рейтингът на National Indemnity Company, която се занимава с презастрахователна дейност, беше смъкнат от Ааа на Аа1. Останалите дружества, попадащи в застрахователния сектор, които се притежават от компанията на Бъфет, получиха оценка Аа1.

Вчера рейтинговата агенция подложи на редукция рейтинга и на други финансови компании, като рейтингът на всички ирландски банки беше понижен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:12 | 31.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още