fallback

Чуждите финансови компании в Япония съкратили 15% от служителите си

Очаква се закриването на работни позиции в сектора в страната да продължи

16:45 | 07.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Чуждестранните финансови компании в Япония са съкратили общо 4315 души, или 15,5% от общата си работна сила в страната, за периода от 15 месеца до края на март. Това показва проучване на базираната в Токио консултантска компания Executive Search Partners Co, цитирано от Japan Today.

След като дълго време са разширявали дейността си в Япония, през последните месеци много международни корпорации са били принудени от кризата да преразгледат дейностите си в страната, се казва в проучването.

Крахът на американската Lehman Brothers през септември е ускорил закриването на работни позиции, като се е стигнало до 2 хил. освободени от работа финансисти за трите месеца до средата на декември.

От общия брой съкращение 58% са направени в отделите „глобални пазари“, фокусирани върху търговията с финансови продукти като акции и облигации, а около 20% са осъществени в сегмента „търговско банкиране“, с основен фокус кредитиране.

Прогнозата на Executive Search Partners е чуждестранните финансови институции да продължат със съкращенията в Япония и занапред.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:06 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още