fallback

Цената на петрола се колебае около 51 долара

Опасенията, че двумесечното рали на черното злато няма да бъде оправдано от слабото потребление, натежаха върху котировките

09:09 | 07.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на американския лек суров петрол се повишава с 0,3% днес и се колебае около 51,20 долара за барел в часовете на азиатската електронна търговия. Цената на петрола тип „Брент“ добавя 0,3% до 52,41 долара за барел, след като вчера за кратко котировките скочиха над 54 долара.

Цената на петролните фючърси с доставка през май се понижи с 1,46 долара и затвори при ниво от 51,05 долара за барел на Нюйоркската петролна борса в понеделник. Опасенията, че двумесечното рали на черното злато няма да бъде оправдано, защото потреблението на суровината ще остане слабо, както и негативният завършек на борсовата сесия в САЩ, натежаха върху котировките.

Цената на суровия петрол се повиши от 35 долара през февруари до близо 55 долара през март поради надеждата, че САЩ може да избегне рецесия през тази година. Данните от края на миналата седмица обаче показаха, че броят на безработните лица е рекордно висок и възлиза на 5,1 млн. души, което означава, че потребителските разходи ще се възстановят по-трудно от очакваното.

През тази седмица вниманието на всички инвеститори ще бъде насочено към началото на корпоративния сезон в САЩ. Компаниите ще обявят своите финансовите резултати за първото фискално тримесечие. Инвеститорите ще търсят в техните отчети знаци дали действително най-лошата част от рецесията е отминала в САЩ.

Цената на барел петрол тип „Брент“ се понижи с 1,23  долара (2,3 на сто) до 52,24 долара за барел в края на вчерашната волатилна сесия на Лондонската международна петролна борса, като се търгуваше в интервал 52-54 долара за барел.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:01 | 07.04.09 г.
fallback
Още от Свят виж още