fallback

От френската Total признаха за сметки в данъчен рай, властите били наясно

Не се съобщава в кои точно страни данъчни убежища компанията има сметки, уточнява се само, че Total няма сметки в Лихтенщайн

13:49 | 03.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Френските данъчни власти са изцяло запознати с всички сметки, които петролната компания Total SA има в страни, обявени за данъчен рай, е заявил изпълнителният директор на групата Кристоф дьо Маржери в интервю за радио France Info.

„Имаме някои сметки в данъчни убежища“, е признал Маржери, добавяйки, че няма неизвестни за френските власти по отношение на сметките на Total.

Той не е съобщил в кои точно страни данъчни убежища компанията има сметки, уточнявайки само, че Total няма сметки в Лихтенщайн.

Той направи същото изявление в края на март след съобщения, че френските власти разследват Total и други компании за данъчна дейност, включваща сметки в Лихтенщайн.

В интервюто Маржери изказа и несъгласието си с някои аспекти на решението на лидерите на страните от Г-20 за нови правила, ограничаващи бонусите на мениджърите на големите компании.

Маржери е съгласен, че от една страна не може да се получава държавна помощ и да се раздават същевременно огромни заплати на шефовете. От друга страна обаче според него трябва да се отчитат резултатите от работата на корпоративните ръководители.

Total отчете рекордна печалба за 2008 г. от 13,9 млрд. евро. Компанията обаче обяви през март, че ще съкрати 555 работни позиции в завода си в Гонфревил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:23 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още