fallback

Затворническият номер на Мадоф донесе 1500 долара на строителен работник

Ралф Амендоларо е постигнал 16 000% възвръщаемост от 9-доларовата си инвестиция в лотариен билет с последните три цифри от затвроническия номер

10:34 | 25.03.09 г.

Проклятието „Бърнард Мадоф“ най-накрая донесе щастие за някого. Строителен работник от нюйоркския квартал Куинс е спечелил 1500 долара от лотария, благодарение на това, че е използвал затворническия номер на финансовия измамник, предава NY Daily News.

Ралф Амендоларо е използвал цифрите от затворническия номер на Мадоф - 61727-054, който видял във вестник ден преди престъпникът да се признае за виновен.

В петък, 13 март, Амендоларо разиграва последните три цифри от номера.

„Аз ще спечеля с този човек, въпреки че всички загубиха пари заради него“, си е помислил тогава Амендоларо. „Все някой трябва да извади късмет с него.“

През всеки от следващите три дни той залага по три долара и в неделя е било изтеглено числото 054.

Въпреки че не играе редовно в лотарии, когато се случи някакво число да грабне вниманието му, Амендоларо си купува билет.

Наградата от 1500 долара е 16 000% възвръщаемост от неговата 9-доларова инвестиция – много повече дори от това, което Мадоф е обещавал на инвеститорите си.

Амендоларо не е бил единственият почерпил вдъхновение от затварянето на Мадоф – тази неделя 501 души са заложили на печелившото число в сравнение със 120 ден по-рано.

„Много често се случва дадено число да впечатли обществото“, казват от организаторите на лотарията. „Повечето хора са много суеверни.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:31 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още