fallback

Повечето служители на AIG с големи бонуси се съгласиха да ги върнат

Досега има споразумение за връщане на около 50 млн. долара от раздадените общо 165 млн.

19:29 | 24.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

Главният прокурор на Ню Йорк Андрю Куомо е съобщил, че 15 от 20 служители на звеното за финансови продукти на застрахователя AIG, получили общо 165 млн. долара бонуси от компанията, са се съгласили да върнат възнаграждението си.

От офиса на прокурора са обявили, че като цяло служителите на финансовото звено са се съгласили да върнат около 50 млн. долара бонуси досега, пише MarketWatch.

Куомо е заявил още, че не възнамерява да разкрива имената на хората, върнали бонусите си, но че още не е решил дали да обяви тези, които са ги задържали.

Остава да се види дали върнатите средства са достатъчни, за да помогнат на финансовия министър Тимъти Гайтнър да остави този въпрос зад гърба си, коментира MarketWatch.

Някои служители от подразделението за финансови услуги – по-малко от 20 души, са подали оставка, според започнати източници. Говорителка на компанията е заявила, че въпреки няколкото оставки сред старшите изпълнителни директори, групата смята, че може да се справи със ситуацията.

Новината за раздадените големи бонуси в застрахователя, който получи държавна помощ миналата година, предизвика голямо обществено недоволство и дори протести пред домовете на някои от шефовете на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:01 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още