fallback

Турската Шишеджам иска да строи завод и в Македония

Очаква се Шишеджам и правителството да подпишат меморандум за сътрудничество, като засега не се разкриват повече подробности по планираната инвестиция

12:57 | 14.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

Турският производител на стъкло Шишеджам, който у нас има производствени мощности край Търговище, проявява интерес към изграждането на фабрика в Македония. Това става ясно от съобщение на македонското правителство, цитирано от македонски медии.

Ръководители на компанията пристигнаха в страната в петък за разговори с министър-председателя Никола Груевски.

Очаква се Шишеджам и правителството да подпишат меморандум за сътрудничество, като засега не се разкриват повече подробности по планираната инвестиция.

Новината идва във време на нарастващи притеснения за това, че чуждестранните инвеститори напускат Македония заради влиянията на световната икономическа криза, коментират местни медии. Няколко компании досега обявиха, че отлагат плановете си за вложения в страната.

Правителството положи големи усилия да убеди обществеността, че може да привлича чужди инвестиции и изпълнението на тези инвестиционни намерения би имало както икономически, така и политически последствия.

Преди две седмици беше обявена и друга евентуална инвестиция в Македония – на корейския производител на LCD екрани Triview, който планира завод в страната. Строителството на производствената мощност ще започне през април край Бунарджик (в близост до Скопие), като е предвидено разкриването на 200 работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:11 | 30.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още