fallback

След първоначалния оптимизъм американските индекси преминаха на червено*

След три дни на повишения индексите отново поеха надолу

19:00 | 13.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

Американските борсови индекси започнаха последната сесия за настоящата седмица на положителна територия, но в последствие преминаха на отрицателна територия. Финансовият сектор и днес е сред основните двигатели на позитивните настроения след коментари на някои водещи американски банкери, но биковете не успяват да вземат категоричен превес.

Оптимизъм донесе изявлението на председателя на Борда на директорите на Citigroup Ричард Парсънз, че банката не се нуждае от допълнителна помощ от правителството, след като вече получи десетки милиарди в три последователни операции.

Изказването на Парсънз идва едва ден, след като изпълнителният директор на Bank of America Кен Люис заяви, че ръководената от него банка е постигнала печалба през първите два месеца на годината. Това доведе до засилен интерес към книжата на представителите на финансовия сектор и те продължиха да поскъпват.

За позитивните настроения в началото на търговията днес се отразиха и данните за търговския баланс на САЩ, който през януари се е свил с 10 на сто до най-ниската си стойност за последните шест години.

В първите минути на днешната сесия основният американски индекс Dow Jones се движеше с ръст от близо 1 на сто, но в средата на сесията се движи с минимален спад от 0,1 на сто спрямо вчера при 7 164 пункта.

Широкият индекс S&P 500 отстъпва с 0,2 на сто до 749 пункта, а технологичният индекс Nasdaq се движи със загуба от 0,6 на сто до 1 418 пункта.

*Информацията е актуална към 19:00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:34 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още