fallback

Протестиращи французи държаха затворен една нощ шефа на Sony за страната

Протестът на работниците е заради предложените им ниски обезщетения при предстоящото затваряне на завода

14:26 | 13.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

Изпълнителният директор на Sony за Франция Серж Фуше бе освободен в петък сутринта, след като прекара една нощ затворен от работниците в завода на компанията в Понтон-сюр-Адур (в югозападната част на страната), предаде АФП.

Фуше пристигнал в завода вчера за среща с работниците, недоволни от размера на обезщетенията, които ще получат при предвиденото за 17 април затваряне на фабриката. 311-те работници го затворили в залата за срещи и не му разрешавали да контактува с външния свят.

При излизането си от завода единственият му коментар бил „Доволен съм, че съм на свобода и че отново виждам дневна светлина“.

Предстоят нови срещи с недоволните работници, като се очаква държавата да се включи като фасилитатор в преговорите.

Основен аргумент на протестиращите е, че предложените им обезщетения са по-ниски в сравнение с тези, които са получили други съкратени служители на Sony в страната при предишни социални програми.

Sony Франция обяви плановете си за затваряне на завода в Понтон-сюр-Адур през декември миналата година. Фабриката съществува от 1984 г. и е специализирана в производството на магнитни ленти, главно за видеокасети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:05 | 20.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още