fallback

Босна и Херцеговина бори кризата с деблокиране на 90 млн. евро от резервите

Тези пари се очаква да подпомогнат властите в борбата им срещу свиването на националната икономика и запазването на работните места

19:43 | 06.03.09 г.

Босненските финансови власти ще деблокират 90 милиона евро от националните резерви за борбата срещу икономическата криза, съобщи БТА.

"Мисля, че е добре да предоставим тези средства за запълването на бюджетите (на Мюсюлманско-хърватската федерация и на Република сръбска - бел. ред) и за да отговорим на предизвикателствата на глобалната криза", заяви премиерът Никола Шпирич.

Шпирич говори след среща на Националния финансов съвет, който потвърди протокола, подписан неотдавна от министрите на финансите на двете административни единици и националното правителство за разпределението на сумата от близо 90 милиона евро.

Тези пари се очаква да подпомогнат властите в борбата им срещу свиването на националната икономика и запазването на работните места, допълни Шпирич.

Той уточни, че парите ще бъдат разпределени между Мюсюлманско-хърватската федерация (65 на сто) и Република сръбска (35 на сто), след като националният парламент одобри промените в закон, уреждащ това финансиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:44 | 06.03.09 г.
fallback
Още от Свят виж още