fallback

Merrill Lynch съди Deutsche Bank заради „кражба“ на персонал

Бившата вече инвестиционна банка обвинява немските си колеги, че са привлекли 12 нейни служители

15:23 | 06.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

Бившата американска инвестиционна банка Merrill Lynch, която вече е част от Bank of America, е отправила съдебен иск срещу Deutsche Bank относно това, че е назначила 12 от нейните служители непосредствено след напускането им, което било в противоречие със законите.

Обвинението е, че един от служителите – Ерик Хийтън, e напуснал банката без необходимото предизвестие от шест месеца, а освен това е нарушил клауза за конфликт на интереси от по-рано подписано споразумение при започването на работа в Deutsche Bank.

Merrill обвинява Deutsche Bank и в това, че е „мътила главата“ на служителите дълго време преди тяхното напускане. Атакуваните служители били група, „която като колектив е генерирала годишни приходи за десетки милиони за Merrill Lynch”, предава CNBC.

Според обвинението всички 12 служители са напуснали работа на 3 февруари. Сред въпросната група е ръководителят на инвестиционното банкиране по управление на активи, старши банкер по въпросите на европейските финансови институции, ръководител на поделения на Merrill в азиатско-тихоокеанския регион и т.н.

Желанието на Merrill е да получи компенсация на стойност над 100 млн. долара, добавя информационната агенция.

До момента от Deutsche Bank не коментират ситуацията.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:57 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още