fallback

По-малко от долар за акция на Citigroup

Книжата на банката паднаха под психологическата бариера от $1, върхът по позицията е $57

19:23 | 05.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

Акциите на Citigroup Inc. преминаха под психологическата граница от един долар в четвъртък на фона на неяснотата пред инвеститорите относно бъдещето на банката.

По позицията на институцията, която прие правителствена помощ в размер на 45 млрд. долара, бе отбелязано понижение от около 12% до 97 цента на акция. Към момента на търговията акциите заличават част от загубите и ту излизат над прага от един долар, ту отново слизат под него.

Рекордният връх в цената на тези книжа е отбелязан на 18 декември 2006 г., когато е достигато равнище от 57 долара. 

Като цяло настроението на американските пазари в момента е силно негативно и основните индекси регистрират спадове от по около 3%. Със значителни загуби  завършиха сесията и европейските борси.

Днес бяха обявени няколко негативни доклада за икономиката на САЩ, като сред тях бе информацията за фабричните поръчки, понижили се с 1,9% през януари. Това е шести пореден месец на спад, като понижението за периода от шест месеца възлиза вече на 20 на сто. 

Обявени бяха и данни за новопостъпилите молби за помощи за безработица, които намаляват с 31 хил. до 639 хил. за седмицата до 28 февруари. Въпреки че спадът се оказа по-висок от очакванията, равнището им остава доста високо. 

Статистиката за последните четири седмици показва среден брой на молбите за седмица от 641 750 спрямо 639 750 за предходния четириседмичен период. Отчетеното ниво е най-високото от октомври 1982 г.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:31 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още