fallback

Мадоф опитва да запази активи за над 62 млн. долара – били на жена му

Скандалният измамник пледира, активи на внушителна стойност нямат нищо общо с пирамидата за 50 млрд. долара

11:55 | 03.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

Бърнард Мадоф, който стана скандално известен при разкриването на пирамидална структура за 50 млрд. долара, прави опити да запази активи за над 62 млн. долара. Според него те нямали никаква връзка с измамната схема и затова трябва да бъдат оставени от съда на неговата съпруга Рут Мадоф.

Въпросните активи представляват сграда в Манхатън, чиято стойност е 7 млн. долара, както и активи за други 62 млн. долара под формата на общински облигации и банкови сметки. Всички те били собственост на Рут Мадоф и затова не бивало да бъдат вземани под внимание при разследването на пирамидата.

Думите на Бърнард Мадоф са, че банковите сметки, които са на стойност 17 млн. долара в банката Wachovia и облигациите „не са свързани с измамната схема и интересът към тях е единствено на Рут Мадоф“, съобщава АР. Това твърдение обаче все още не е потвърдено от адвоката на Мадоф Айк Соркин, който е отказал коментар по въпроса.

На прицела на съда са попаднали всички роднини на Бърнард Мадоф, тъй като активите на измамника едва ли ще бъдат достатъчни за задоволяване на претенциите на всички, които са инвестирали в схемата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:45 | 30.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още