fallback

Raiffeisen отпусна 160 млн. долара на украинското си поделение

Австрийската банка уверява, че стои твърдо зад своите клонове в Централна и Източна Европа и показва увереност в доброто бъдеще на Украйна

16:31 | 02.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

Raiffeisen Zentralbank, която притежава 2/3 от капитала на австрийската финансова група Raiffeisen International, обяви, че отпуска кредит в размер на 160 млн. долара на поделението си в Украйна.

Със заема си за поделението си в Украйна, което носи името Raiffeisen Bank Aval и е втората по големина финансова институция в бившата съветска република, ръководството на австрийската банка показва увереност в способността на страната да се справи с кризата.

„Тази тразакция е поредното доказателство на нашия ангажимент да оказваме помош на мрежата си от банки в Централна и Източна Европа“, заявява заместник-председателят на RZB и изпълнителен директор на Raiffeisen International Херберт Степич.

„Освен това тзаи операция може да служи като знак на доверие, че въпреки настоящите трудности украинската икономика, а с нея и финансовата система на страната, ще успеят да преодолеят бурята“, казва Степич, цитиран от Market Watch.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:06 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още