fallback

Златно-валутните резерви на Русия леко се увеличиха за седмица

В сравнение с 1 януари 2009 г., размерът на международните резерви на Росия е по-нисък с 9,5%

11:54 | 19.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Златно-валутните (международните) резерви на Русия през миналата седмица (9-13 февруари) спрямо първата седмица на февруари са се увеличили с 3,1 млрд. долара (0,8%) до 386,6 млрд. долара, съобщават руски медии по официална информация от Централната банка на страната.

Така златно-валутните резерви на страната се намират на равнището си от май 2007 г. Рекордната стойност от 598,1 млрд. долара беше достигната на 8 август 2008 г. Спрямо 1 януари 2009 г. размерът на международните резерви на Русия е по-нисък с 9,5%. Преди един месец резервите на Русия бяха в размер на 396,2 млрд. долара, т.е. с близо 10 млрд. долара повече от сегашната величина.

От ръководството на централната банка са коментирали, че около сегашното ниво златно-валутните резерви на Русия се намират през последните 3-4 седмици, като неголямата волатилност е свързана основно с курсови разлики. „По принцип ситуацията с резервите се очертава да е по-добра, отколкото се предполагаше преди известно време”, допълват от банката.

По данни на централната банка в съответствие с привеждането на статистиката на златно-валутните резерви на страната към методологията на световната практика, в състава на резервите са включени активите на централната банка в банките нерезиденти, в уставния капитал на които имат значително дялово участие руски банки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:54 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още