fallback

В Латинска Америка теглят влогове от щатска банка на разследван финансист

Собственикът на Stanford International Bank бе обвинен в организирането на измами за милиарди долари

11:21 | 19.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Изплашени вложители от страни от Латинска Америка стоят на големи опашки, за да изтеглят влоговете си от американската банка Stanford International Bank, чийто собственик Робърт Алън Станфорд е обвинен в организацията на измами за милиарди долари, съобщава РИА Новости по информация от местни медии.

Хиляди хора в Мексико, Панама, Колумбия, Еквадор, Перу и Венецуела от ранно утро се редят на опашки пред офисите на банката, за да може възможно по-бързо да опразнят сметките си.

Паниката е възникнала, след като преди два дни щатската Комисия за ценните книжа и фондовите борси (SEC) излезе със официално обвинение по адрес на милиардера, собственик на Stanford Financial Group, и три негови компании, за организирането на мошенически операции в размер на 8 млрд. долара.

По данни на комисията Stanford International Bank в продължение на последните 15 години е участвала в измамна схема, основаваща се на продажбата на високорискови инструменти, обещаващи доходности над средните за подобен род депозити.

Миналата седмица стана известно, че ФБР разследва над 500 случая на финансови измами в американски компании, извършени в началото или по време на усложняваща се световна финансова криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:22 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още