fallback

Японският финансов министър подава оставка

Причините за напускането му са здравословни

09:10 | 17.02.09 г.

Японският министър на финансите Шоичи Накагава ще подаде оставка поради здравословни причини насред слуховете, че е бил в нетрезво състояние на последната среща на Г-7, предава BBC. 

Накагава е заявил, че ще освободи поста си, след като бюджетът на правителството премине през долната камара на парламента.

По-рано той се извини за поведението си по време на пресконференцията в Рим, последваща срещата на Г-7, но обясни лошото си представяне с медикаментите за простуда, които ползва. По думите му алкохолът, който е употребил, преди да се изправи пред медиите, не е бил повече от чаша вино.

„Искам още веднъж да се извиня за това, че причиних огромно неудобство на хората на пресконференцията след срещата на Г-7 в Рим“, е казал Накагава пред журналисти. „Предходната нощ и на сутринта посещавах болницата и ми казаха, че имам проблеми с кръста, настинка и натрупана умора. Ще дам най-доброто от себе си, за да изпълня задълженията си през следващите дни“, зарича се министърът.

Оставката на Накагава се счита за сериозен удар за правителството на премиера Таро Асо в година на избори, казват кореспонденти на медията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:56 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още