fallback

Възстановяването след развод струва 45 хил. долара в Австралия

Няколко години са необходими на австралийците да се възстановят финансово след раздяла

12:06 | 12.02.09 г.

Наред с емоционалното бреме от развода, той удря силно и по джоба на разделящите. Австралийско проучване доказва, че хората там плащат средно 69 хил. австралийски долара (45 хил. щатски), за да възстановят нормалния си начин на живот след раздялата, пише Ройтерс.

Проучването, поръчано от групата за финансови услуги Bankwest, показва, че 19% от анкетираните, които са били женени, оценяват разходите за започване на нов живот дори на 100 хил. щатски долара. За да се възстановят финансово на хората са им били нужни няколко години.

„Нормално е двойките с дългогодишни връзки да купуват скъпи вещи заедно, без да се замислят, че един ден може да се разделят“, казва говорителката на Bankwest Селина Дънкалф.

„Нашето проучване обаче показа, че почти една четвърт от хората казват, че им е отнело повече от две години да стъпят финансово на краката си след раздяла. Много изпитват трудности дори години след това.“

В онлайн проучването са участвали 470 австралийци, преживели раздяла през последните пет години. Резултатите от него показват още, че съвместни покупки са направили 92% от женените двойки и 70% от тези, които са живели на семейни начала.

Други интересни данни от анкетата, проведена в края на януари, са, че 48% от хората са загубили приятели в резултат на раздяла, а 46% твърдят, че социалният им живот се е подобрил след това.

Въпреки че заради Св. Валентин февруари се счита за месец на романтиката, проучването установява, че този месец е най-лош за браковете, като 13% от двойките разтрогват брачните си отношения тогава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:33 | 03.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още