fallback

Volvo отказа на Франция държавна помощ за Renault Trucks

Средствата се дават, ако съответната компания се ангажира да не затваря заводи във Франция през следващите пет години, както и да „направи всичко възможно”, за да избегне уволнения

21:40 | 10.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Шведската група Volvo обяви, че отказва всякаква финансова помощ от страна на Френската държава за подразделението си Renault Trucks, считайки, че поставените от Франция условия за помощта са твърде сурови.

„Ако приемем този заем, изглежда, че няма да е възможно да съкращаваме служители или да закриваме заводи. Не можем да приемем такива условия”, обяснява говорител на групата, цитиран от Ройтерс.

Планът за подпомагане на автомобилния сектор във Франция, който бе обявен в понеделник и е на стойност 7,8 млрд. евро, предвиждаше помощ от 500 млн. евро за Renault Trucks.

Средствата се дават, ако съответната компания се ангажира да не затваря заводи във Франция през следващите пет години, както и да „направи всичко възможно”, за да избегне уволнения. Renault и PSA Peugeot-Citroën ще получат 6 млрд. евро кредити при преференциални условия.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:30 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още