fallback

Основните индекси на борсата в САЩ затвориха разнопосочно

Търговия в широки граници се наблюдаваше днес на Wall Street

20:45 | 09.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Американските индекси приключиха първия ден от седмицата разнопосочно. Първоначално сесията започна с понижения, но постепенно търговията премина "на зелено".

В резултат на спада на еуфорията около спасителния план за икономиката на страната сесията започна с разпродажби. Позитивните нагласи и очакванията за бързо приемане на мерките за стабилизиране на икономиката още в началото на новата седмица се изпариха, след като стана ясно, че гласуването ще бъде отложено най-рано за утре.

Планът предвижда отпускането на 780 млрд. долара, макар в рамките на обсъжданията в Камарата на представителите да беше договорена сума от близо 820 млрд. долара. Дебатите обаче продължават още, тъй като представителите на двете партии в САЩ не успяват да намерят консенсус.

В условията на неяснота относно спасителния пакет пазарните настроения отново се определят от лошите новини за някои от най-големите компании по света. Тази сутрин стана ясно, че от Nissan Motor предвиждат съкращение на 20 хил. души или 8,5 на сто от работната си сила, а производителят на перални Whirlpool отчете спад на печалбата за последното тримесечие в размер на 77 на сто.

В крайна сметка индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 0, 12 на сто до 8 270 пункта. Широкият бенчмарк S&P 500 добави 0,15 на сто до 869 пункта, докато Nasdaq Composite заличи 0,1 на сто от стойността си до 1 591 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:04 | 29.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още