fallback

Отново лош късмет за Обама с неплатени данъци

Том Дашъл, номиниран за здравен министър, оттегли номинацията си за поста заради неплатени навреме данъци за $100 хил.

21:24 | 03.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Том Дашъл, избран от президента на САЩ Барак Обама да ръководи министерството на здравеопазването, е оттеглил номинацията си за поста, след като преди дни стана ясно, че не е платил навреме данъците си, съобщи MarketWatch.

Президентът Обама е приел оттеглянето на Дашъл "със съжаление", според негово изявление.

Президентът обяви публично подкрепата си за Дашъл като точния човек да оглави новата амбициозна програма на Обама за здравеопазването. Въпреки че се извини пред Сената за данъчните си „прегрешения“ и че имаше подкрепата на някои демократи, Дашъл обаче все пак оттегли номинацията си.

Също днес Нанси Килефър оттегли номинацията си за ръководна длъжност във федералното правителство, причината отново бяха проблеми с данъците.

По-рано стана ясно, че финансовият министър Тим Гейтнър също е платил със закъснение 34 хил. долара данък доход, но въпреки това беше одобрен от Сената за поста.

В случая с Дашъл става дума неплатени навреме данъци в размер на 100 хил. долара. Бившият сенатор от Южна Дакота е платил със закъснение на 2 януари 140 167 долара данъци и лихви, дължими за 2005, 2006 и 2007 г., след като е бил номиниран от Обама.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:28 | 15.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още