fallback

Движение в тесни граници за цената на петрола

Вчера котировките изгубиха близо 3,8 на сто, днес почти ги възстановяват

09:26 | 03.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола продължи да се движи в тесни граници и днес, след като при вчерашната европейска търговия котировките бяха в рейндж на изменение от около 1,5 на сто.

Основните двигатели на търговията са спекулациите за нова редукция на предлагането от страна на ОПЕК, което въздейства за подкрепа на котировките, както и поредните негативни новини за потребителските разходи в САЩ, оказващи натиск върху цената.

Прогнозите на анализаторите са, че скоро може да станем свидетели на ново понижение на доставките от петролния картел, тъй като някои от високопоставените му представители вече намекнаха на това. До момента обаче пазарите обръщат повече внимание на рекордния, шести пореден спад в личните разходи на американците, което се тълкува като знак за задълбочаване на кризата, предава Bloomberg.

В резултат на противодействието на двете новини цената на черното злато запазва относителна стабилност. Вчера в Ню Йорк петролът с доставка през март приключи сесията, отстъпвайки с 3,8 на сто до 40,08 долара за барел. Днес обаче котировктие се движат с ръст от 1,4 на сто и по време на азиатската търговия мартенските фючърси се търгуват по 40,64 долара за барел.

По-значителни движения се наблюдават на лондонската борса, където Брентът поевтиня с 4,5 на сто до 43,82 долара за барел вчера. В часовете на електронна търговия черното злато от този сорт с доставка през март повишава цената си с 1,9 на сто до 44,63 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:22 | 30.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още