fallback

AIG сменя стратегията, продава 2/3 от активите си с цел връщане на дългове

Компанията е готова на всякакви варианти за продажби, може да организира и IPO на някои от поделенията си

11:56 | 02.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Закъсалият американски застрахователен гигант AIG планира да използва „широк спектър от сделки“, за да погаси кредитите си към правителството. Вариантите включват дори запазване на някои от бизнес единиците, докато стане възможно провеждането на IPO и листването им на борсата срещу задоволителни приходи, става ясно от изказване на Паула Рейнълдс, която се занимава с преструктурирането на гиганта.

AIG, които обявиха стратегията си за продажби през октомври, очакват нови насоки от страна на финансовото министерство на САЩ и Федералния резерв относно възможностите, които могат да бъдат предложени на потенциалните купувачи, съобщава Bloomberg.

Кандидатите за някое от поделенията на компанията ще могат да разполагат с множество варианти за заплащане, сред които са плащане с акции или да заплатят по-малки средства сега, а останалата част да е с отсрочен падеж и т.н.

„Вместо обикновени продажби срещу кеш се обмислят сделки от целия възможен спектър“, признава Рейнълдс. „Можем да отложим някои продажби, да разменим част от имуществото си срещу други активи. Може да обмислим и подготвянето на някои от бизнес единиците за IPO“.

Плановете на AIG са да бъдат продадени две трети от активите на компанията, за да може да бъдат погасени кредитите от 150 млрд. долара, които правителството отпусна за спасяването на застрахователния гигант. Още през октомври стана ясно, че компанията ще продаде поделенията си за животозастраховане в САЩ и Азия, част от дейността си по управление на активи и компания за лизинг на самолети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:04 | 28.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още