fallback

Шефът на Лукойл прогнозира средна цена на петрола над $50 за барел за 2009

В противен случай петролните компании няма да могат да гарантират на потребителите стабилни доставки, смята Вагит Алекперов

14:22 | 30.01.09 г.

Средната цена на петрола през 2009 г. няма да бъде по-ниска от 50 долара за барел, смята президентът на Лукойл Вагит Алекперов, цитиран от Итар-Тасс.

„Ние сме оптимисти и смятаме, че като цяло за годината цената на петрола няма да падне под 50 долара за барел. Причината е, че в противен случай петролните компании няма да могат да гарантират на нашите потребители стабилни доставки в бъдеще“, е казал Алекперов в интервю за телевизионния канал Russia Today.

По думите му обективната цена на петрола дава възможност и на страните производителки, и на компаниите, които разработват находища, да гарантират стабилност на бъдещите доставки и на цените.

Цената на петрола трябва да се повиши до нива между 60 и 80 долара за барел, за да може да продължат инвестициите в сектора, заявиха вчера представители на ОПЕК и някои от най-големите играчи в бранша по време на икономическия форум в Давос.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:00 | 28.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още