fallback

Обама призова за по-бързо приемане на спасителния план

Изброявайки обявените наскоро съкращения на персонал от множество американски компании, президентът посочи, че намиращата се в рецесия икономика доказва нуждата от бързи мерки по спасителния план на стойност 800 млрд. долара

19:13 | 26.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Американският президент Барак Обама предупреди в понеделник, че САЩ не могат да си позволят забавяне в приемането от Конгреса на важния план за възстановяване на икономиката, който той поддържа, предаде АФП. Обама призова за бързи и спешни действия.

Изброявайки обявените наскоро съкращения на персонал от множество американски компании, президентът посочи, че намиращата се в рецесия икономика доказва нуждата от бързи мерки по спасителния план на стойност 800 млрд. долара.

Според Обама американските политици трябва да действат, взимайки предвид извънредните обстоятелства и в полза на обществото. В този смисъл не можело да си позволят отклонения или закъснения при приемането на плана.

Противниците на предвидените харчове пък смятат, че планът ще е поредната стъпка на щатското правителство в погрешна посока след силно критикувания спасителен план на Буш на стойност 700 млрд. долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:11 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още