fallback

Производителят на стомана Corus съкращава 3500 служители

Преструктурирането ще помогне на компанията да увеличи годишната си печалба с повече от 200 млн. паунда

15:25 | 26.01.09 г.

Производителят на стомана Corus потвърди, че съкращава 3500 служители от световните си операции, 2500 души от които са във Великобритания, предава BBC. 

Новината идва, след като компанията, както и всички други производители на стомана, отчете значителен спад в търсенето.

Corus е дъщерна компания на индийската Tata Steel, за която работят 42 хил. души по цял свят, като 24 хил. от тях са във Великобритания.

От Corus казват, че ще направят всичко възможно да осъществят редукции доброволно. Според тях преструктурирането ще помогне на компанията да увеличи годишната си печалба с повече от 200 млн. паунда.

Производителите на стомана по света са засегнати от спад в търсенето от страна на автомобилните компании, корабостроителите, строителството и машиностроенето, които на свои ред търпят спад в търсенето на своите продукти.

Спад от 40% в световното търсене на стомана спрямо върха му миналата година доведе до намаляване от повече от една трета в поръчките на Corus. Цената на стоманата се е понижила наполовина от септември насам.

Corus се ражда след сливането на британската British Steel и холандската Koninklijke Hoogovens през 1999 г., а през 2007 г. става собственост на Tata Steel.

По изчисления на компанията тя е вторият най-голям производител на стомана в Европа, с производство от 20 млн. тона необработена стомана годишно. Годишните приходи на компанията са 12 млрд. паунда.

Corus е поискала финансова помощ от британското правителство за образователна програма, с която да повиши квалификацията на целия си персонал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:49 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още