fallback

Борсата в Токио падна на тримесечно дъно

Днес в Азия почти всички пазари бяха затворени заради посрещането на годината на Жълтия Бик

10:58 | 26.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Поради посрещането на новата година по Лунния календар днес почти всички борси в Азия останаха затворени за търговия. На континента се посреща годината на Жълтия Бик, след като вчера изтече годината на Плъха. Сесия имаше единствено в Япония, Тайланд, Филипините и някои от по-малките пазари.

Основният азиатски пазар, който днес беше отворен за търговия – Япония, беше доминиран от мечите настроения. Водещият индекс Nikkei 225 падна с 0,81 на сто до 7 682,14 пункта, което е най-ниската му стойност за последните три месеца.

Сесията на борсата в Токио беше особено волатилна, като индексът премина от положителна на отрицателна територия над 10 пъти, съобщава Bloomberg. Днешното ниво на показателя е втората най-ниска стойност от август 1984 година досега.

В Тайланд и Филипините основните индекси се повишиха заради ръст в цените на суровините, който подкрепи компаниите от добивния сектор. Тайландският бенчмарк SET се повиши с 0,7 на сто до 436,90 пункта, а филипинският PSEi напредна с 0,68 на сто до 1 689,92 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:39 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още