fallback

Възможно е приемане на спасителния план на Обама до средата на февруари

Републиканци и демократи изглеждат склонни да постигнат споразумение, въпреки някои несъгласия

21:15 | 23.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Планът за за възстановяване на икономиката на САЩ може да бъде приет до средата на февруари, след като днес президентът на САЩ Барак Обама и лидерите на Конгреса от двете партии обявиха, че може да успеят да изгладят различните си виждания относно размера и начина на прилагане на пакета мерки, съобщи New York Times.

На срещата си в Белия дом страните са обсъждали елементите от програмата, която се оценява на около 825 млрд. долара. Републиканците са използвали възможността да настояват за по-големи данъчни облекчения, но и двете страни са изразили увереност, че ще бъде постигнат консенсус.

Целта на срещата, която е първата на новия президент, откакто пое официално поста на 20 януари, с лидерите на двете партии, е била да се покаже решимост за бързи действия и ангажимента на Барак Обама да работи без партийни ограничения.

Въпреки че двете страни изглеждат склонни засега към разбирателство, все пак по отношение на плана има значителни несъгласия, като например по въпроса за данъчните облекчения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:29 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още