fallback

Производителят на чипове Qimonda подаде молба за защита от фалит

Това ще позволи на компанията да ускори процеса на преструктуриране и да възстанови стабилните си фундаменти

13:44 | 23.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Производителят на чипове Qimonda е подал молба за защита от фалит, за да се опита да се преструктурира по-бързо, след като спасителен заем в размер на 325 млн. евро, договорен в края на 2008 г., не е бил усвоен навреме, за да спаси компанията, съобщи Ройтерс.

Според немското законодателство подаването на молба за защита от фалит позволява на компанията да ускори процеса на преструктуриране и да възстанови стабилните си фундаменти, се казва в изявление на Qimonda.

Немската провинция Саксония, в която се намира най-големият завод на Qimonda, и компанията майка Infineon, от която Qimonda се отделя през 2006 г., през декември постигнаха споразумение за спасителен план на стойност 325 млн. евро. Според някои източници обаче Qimonda се нуждае от допълнителни 300 млн. евро, за да покрие финансовите си нужди.

Както и конкурентите й Micron и Elpida, Qimonda изпитва затруднения заради спада в цените на произвежданите от компанията чипове, които се използват главно в персоналните компютри и потребителската електроника.

За компанията работят 12 000 души в целия свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:15 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още