fallback

Toyota обмисля съкращения на редовен персонал

Очаква се съкратените да наброяват 1000 души

12:41 | 23.01.09 г.

Toyota Motor обмисля съкращаване на служители на пълен работен ден във Великобритания и Северна Америка, съобщава Ройтерс, позовавайки се на информация от служител в компанията. Ходът е безпрецедентен за японския производител на автомобили.

По информация на японския бизнес всекидневник Nikkei, служителите, които се планира да бъдат съкратени, са 1000 души на пълен работен ден.

Напоследък Toyota усилено свива производството си заради спад в продажбите. За декември продажбите на компанията в САЩ са се понижили с 37%.

През по-голямата част от съществуването си Toyota е избягвала значителни редукции на редовния си персонал с изключение на схемата за по-ранно пенсиониране в Япония през 1950 г. и освобождаването на работници в Тайланд през 1997 г. заради азиатската финансова криза.

По данни на служителя в компанията съкращенията ще бъдат осъществени чрез програми за по-ранно пенсиониране и други доброволни схеми. По думите му автопроизводителят не планира никакви принудителни съкращения. Японският всекидневник пък пояснява, че компанията ще смекчи удара от съкращение чрез увеличения в пенсионните бонуси и оказване на помощ при намирането на работа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:14 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още