fallback

Назначиха нов шеф на Citigroup, той иска още държавна помощ

Ричард Парсънс пое поста председател на Борда на директорите след натиска на акционерите за промяна

12:48 | 22.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Американската банка Citigroup назначи нов председател на Борда на директорите заради голямото недоволство на акционерите от незадоволителното представяне на банката, която отчете загуба от 18,7 млрд. долара за 2008 година.

Новият шеф на борда се казва Ричард Парсънс. Той поема поста от Уин Бишоф, като официалното му встъпване в длъжност ще бъде на 23 февруари, съобщава ВВС. Бишоф заемаше ръководния пост малко повече от година, след като беше назначен през декември 2007 година.

В едно от първите си изявления след получаването на новия пост 60-годишният Парсънс призова правителството на САЩ да налее още пари в банките. Според него държавата трябва да приеме лошите активи от балансите, като едва тогава можело да се стигне до възстановяване на междубанковото кредитиране.

Парсънс, който е бивш изпълнителен директор на Time Warner Inc., признава, че банката не заема средства така агресивно, както го е правила преди заради „проблеми с баланса“. „Можем да прехвърлим лошите активи в замяна на ангажимент да бъдем по-дисциплинирани в кредитирането“, казва новият шеф на Citigroup.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:34 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още