fallback

Ericsson уволнява още 5 хил. души

Компанията продължава съкращенията, след като през 2008 съкрати 4 хил. души

12:00 | 21.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Шведската компания за телекомуникационно обслужване Ericsson обяви, че планира да освободи още 5 хил. от служителите си като част от плана за свиване на разходите с 10 млрд. крони (920 млн. евро), съобщава FT. Съкращението дойде въпреки изненадващо добрите резултати на компанията за последното тримесечие на миналата година.

Ericsson са успели да отчетат ръст на продажбите с 23 на сто за тримесечието до 67 млрд. крони при предварителни прогнози на анализаторите за стойност от 57 млрд. крони. Печалбата на акция възлиза на 1,21 крони при очаквания за 1,09 крони.

„През 2008 година се представихме солидно. Продажбите нараснаха с 11 на сто, като търсенето беше добро за цялото ни портфолио и по целия свят“, заявява изпълнителният директор на компанията Карл-Хенрик Сванберг в официално съобщение. Въпреки това обаче очакванията му са, че ситуацията ще се влоши през 2009 г.

В отговор на мрачните прогнози компанията ще съкрати част от консултантите и временно наетия персонал, ще обедини поделенията си за научно-изследователска дейност и ще прибегне до уволнения. Очаква се да бъдат освободени около 5 хил. души, 1000 от които в Швеция.

Така Ericsson ще продължи започналото през миналата година съкращение на персонала, когато от работа бяха освободени 4 хил. души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:36 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още