fallback

Анализатори прогнозират ръст в печалбата на Google, въпреки кризата

Очаква се Google да реализира нетна печалба за четвъртото тримесечие от 4,96 долара на акция

21:43 | 16.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Очаква се Google да реализира нетна печалба за четвъртото тримесечие от 4,96 долара на акция (без еднократните ефекти) и приходи от 4,1 млрд. долара, показва анкета на Thomoson Reuters сред анализатори, цитирана от Marketwatch.

По-рано тази седмица Google обяви, че планира съкращение на 100 души от отдела си за наемане на нови служители, в опит да намали разходите си в условията на финансовата криза. Компанията предприема подобна стъпка за пръв път в историята си.

Все пак изгелжда, че Google се справя сравнително добре в затруднената икономическа обстановка и успява да запази лидерски позиции на пазара на интернет търсачките. По данни на Nielsen Online компанията е отчела ръст на търсенията от 33,5% през декември, вторият по големина играч в сектора,Yahoo, е реализирал едва 13,7% ръст, а Microsoft бележи спад в търсенията от 15,5 на сто.

Тези данни сочат, че Google е в доста по-добра позиция от основните си конкуренти преди публикуването на ключовите финансови резултати за последното тримесечие на миналата година.

Очаква се Google да публикува отчета си следващия четвъртък, когато това вероятно ще стори и Microsoft.

От началото на днешната борсова сесия акциите на Google бележат минимален ръст от 0,2% до 299,69 долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:49 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още