fallback

Ръст в цената на златото, спад на долара

Фючърсите на благородния метал с доставка през февруари поскъпнаха с 1%

22:13 | 06.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на златото се повиши във вторник за първи път от три дни насам, достигайки 866 долара за тройнуция, след като доларът се понижи срещу кошница от основни валути.

За възходящото движение на златните фючърси роля оказаха още нарастването на геополитическите рискове, свързани с конфликта Израел – Хамас, и новите доклади, свидетелстващи за неблагоприятната икономическа обстановка, коментира MarketWatch.

Фючърсите на благородния метал с доставка през февруари поскъпнаха с 1%, след като по-рано по време на търговията в Ню Йорк бяха паднали до 838,80 долара, или най-ниско ниво от 25 декември.

Доларовият индекс пък, който традиционно се движи в обратна посока на тази на златото и проследява движението на зелените пари срещу основните валути, падна с 0,7 на сто, въпреки че доларът се повиши срещу еврото.

По-рано през деня бяха обявени данни на Министерството на търговията за спад от 4,6% на фабричните поръчки на стоки за октомври, или два пъти повече от очакваните -2,3 на сто. Съобщено беше и за понижение от 4% на индекса на планираните продажби на жилища на вторичния пазар в САЩ до най-ниска стойност от началото на статистиката през 2001 г.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:46 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още