fallback

Южна Корея влага 37 млрд. долара в „зелени“ проекти

Целта на правителството е тази година да създаде 140 хил. работни места и 960 хил. общо за следващите четири години

11:05 | 06.01.09 г.

Южна Корея ще инвестира 50 трлн. вона (38 млрд. долара) през следващите четири години за екологично съобразни проекти като част от мерките за стимулиране на заетостта, съобщи MarketWatch.

Целта на правителството на страната е тази година да създаде 140 хил. работни места и 960 хил. общо за целия четиригодишен период.

Проектите обхващат енергоспестяващи дейности, създаването на нови зелени площи и насърчаване използването на автомобили, които емитират ниско съдържание на въглерод.

18 трлн. вона от предвидените средства ще бъдат насочени към водни проекти – пречиствателни станции и язовирни стени.

Други 11 трлн. вона ще се използват за инфраструктурни проекти, включващи изграждането на жп релси. Около 2 трлн. вона ще бъдат инвестирани в превантивни дейности срещу наводнения, а 3 трлн. вона ще бъдат използвани за управление на горски масиви.

Южна Корея търпи най-голямото забавяне на икономиката си от азиатската криза през 1998 г. Брутният вътрешен продукт на страната отчете ръст от едва 0,5% през третото тримесечие на миналата година. Прогнозите на финансовото министерство на Южна Корея са тази година икономиката да нарасне с 3%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:34 | 07.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още