fallback

Американците се отказват от домашните си любимци заради кризата

Засилващите се опасения за състоянието на икономиката правят все по-трудно за някои притежатели на домашни любимци да оправдаят разходите от 1000 долара годишно или повече за храна и др.

09:31 | 30.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Все повече американци дават кучетата и котките си в приюти, тъй като емоционалната връзка между хората и домашните им любимци е подложена на изпитание от икономическите проблеми.

Засилващите се опасения за състоянието на икономиката правят все по-трудно за някои притежатели на домашни любимци да оправдаят разходите от 1000 долара годишно или повече за храна, ветеринарни услуги и други, пише AP.

Увеличаването на броя на домашните любимци в приюти за животни в Кънектикът, Небраска, Тексас, Юта и други щати сочи, че отслабващата икономика води до намаляване на потенциалните „осиновители”. Тази тенденция съвпада с намаляването на правителственото финансиране и даренията от благотворителни организации.

От приблизително 6 до 8 милиона кучета и котки, изпращани по приютите всяка година, само половината се „осиновяват” от нови стопани, а на останалите се слагат смъртоносни инжекции, сочат данни на американската организация за защита на правата на Humane Society.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:29 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още