fallback

Рекорден спад в предколедното пазаруване в САЩ

Към влошените икономически условия се добави и лошото време, което допълнително попречи на коледните покупки

11:00 | 25.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

С 24% е намалял клиентският поток към американските магазини през уикенда преди Коледа спрямо година по-рано. Това е най-големият спад, отбелязван някога, като той стана факт въпреки обявените от търговците големи намаления.

Продажбите на дребно в страната са се понижили с 5,3% на годишна база за периода 19-21 декември (петък, събота и неделя преди Коледа), показват данни на базираната в Чикаго компания ShopperTrak RCT Corp. Като причини се посочват лошото време и забавянето на икономиката.

Тази година американските потребители като цяло са разполагали с по-малки бюджети за коледните празници поради повишаващата се безработица и влошаващите се икономически условия. Някои от големите търговски вериги обявиха грандиозни намаления, достигащи до 70%, за да привлекат възможно повече клиенти. Крайният резултат обаче не е особено впечатляващ и купувачите намаляват, а печалбите на търговците се стопяват спрямо предишни периоди.

Освен това масовата политика на отстъпки на намаления прави потребителите особено взискателни към всички търговски вериги и повечето хора са склонни да настояват за допълнителни понижения в цените, които според тях им се полагат.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:06 | 28.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още