fallback

Китай ще насърчава вътрешното потребление

Изтъква се и необходимост от засилване на контрола върху качеството и сигурността на произвежданите в страната продукти

10:38 | 25.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Китайското правителство заяви, че смята да предприеме нови мерки, за да стимулира вътрешното потребление и да поддържа стабилен ръст на външната търговия, предаде китайската телевизия CCTV.

Според властите миграцията на населението има основна роля за потреблението и търсенето. За да насърчи миграционните процеси, правителството смята да изгради нови центрове за разпределяне на хранителни продукти през следващите две години. Очаква се това да подпомогне улесняването на търговията със земеделски продукти и да повиши приходите от земеделците.

Правителството обяви и планове да подобрява структурата на достъпните услуги в градовете, да насърчава устойчивото развитие, потреблението по време на празници и ваканции... Изтъква се и необходимост от засилване на контрола върху качеството и сигурността на произвежданите в страната продукти.

Друг ключов фактор за икономиката според Китай е външната търговия. Обсъждат се варианти са подпомагане на засегнатите от кризата фирми износителки. Сред взетите решения е определянето на по-големи данъчни стимули за износителите на машини и различни електроуреди. Правителството обмисля и да преговаря с банките за по-благоприятна политика към занимаващите се с износ или внос компании, особено що се отнася до малки и средни фирми.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:14 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още