fallback

Негативна предпразнична сесия в САЩ*

Търговията не бе особено активна. След колеблив „зелен” старт основните индекси преминаха на отрицателна територия

22:14 | 23.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Американският пазар започна да се движи надолу в средата на търговията, заличавайки постигнатите по-рано през сесията печалби. Спадът започна след съобщаването на данните за понижените на брутния вътрешен продукт на страната за третото тримесечие и за спада в жилищния сектор.

Притесненията за жизнеността на американската автомобилна индустрия също дадоха своето отражение, като акциите на компаниите с ориентирани към крайния потребител продукти водеха низходящото движение.

Според обявените днес окончателни данни за БВП на Щатите за третото тримесечие спадът на икономиката е от 0,5% на годишна база, което остава без промяна спрямо предишната оценка. Понижението съвпадна и с очакванията на икономистите.

Индексите Dow Jones Industrial Average и Nasdaq се понижиха съответно с 1,18 и 0,7 на сто. S&P500 пък завърши сесията със спад от 0,97%. 

Търговията по повечето позиции не бе особено активна.

Фючърсите на суровия петрол загубиха 6% от стойността си спрямо предходната сесия. Контрактът с доставка през февруари се понижи до 38,98 долара за барел на New York Mercantile Exchange.

Понижение регистрира и златото, чиято спот цена падна с над 9 долара до 838,10 долара за тройунция.

*Актуално към 23:10

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:08 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още